Af hjertet tak - og farvel!

”En landsbypræsts goddag”! Sådan lød overskriften for 14 år siden i kirkenyt, da jeg netop var blevet kaldet som præst til de 3 sogne i Oure, Vejstrup og Lundeborg. Dette indlæg bliver mit sidste – og derfor ”En landsbypræsts farvel.”

Af hjertet tak - og farvel!

Den sidste tid har for os alle været en mærkelig tid. En tid, hvor vi og vores omgang med hinanden er sat på pause. Vi skal passe på hinanden - ved at holde afstand, får vi at vide. Og det er slet ikke så let. Heldigvis!

Heldigvis, fordi det jo samtidig vidner om, at levet liv handler om at komme hinanden ved - og netop være hinanden nær. Både i lyst og i nød.

Det har jeg som sognepræst i Oure, Vejstrup og Lundeborg kirker gennem 14 år i den grad mærket. Og det vil jeg gerne - af hjertet - takke jer for.

I har ladet mig komme jer nær, når livet smilede til jer og var lyst og godt; Når I kom til mig med jeres børn, der skulle døbes, konfirmander, der skulle konfirmeres eller når par kom og ville give deres "ja" til hinanden ved et kirkebryllup.

Men I har også ladet mig komme jer nær, dér hvor livet var sårbart, hårdt, mørkt og ufremkommeligt - og hvor lyset føltes langt borte; Når I har mistet et elsket menneske eller tumlet med livet på andre områder.

Jeg har i både lyst og nød fået lov til at gå et lille stykke med på jeres livs vej og det er jeg meget taknemmelig for.

I har - med jeres invitation til at lukke mig ind i jeres liv - formet mig som både præst og som menneske. Tak for det!

Men nu er jeg også kommet til en skillevej, der gør at jeg pr.1.august har opsagt min stilling som sognepræst ved Oure, Vejstrup og Lundeborg kirker. Vi vil som familie gerne prøve noget nyt - og tiden er på alle måder moden til det lige nu.

Min mand Claus har netop færdiggjort sine studier og skal til at søge nyt job og Marie, vores yngste barn har netop færdiggjort sin 9.klasse.

Og som Jonathan siger det så rammende til sin lillebror Tvebak i Astrid Lindgrens "Brødrene Løvehjerte;

"Nogle gange må man gøre ting, også selv om det er farligt. Ellers er man ikke et menneske, men bare en lille lort!". J

Jeg er ikke færdig med at være præst - langtfra!

Ja, faktisk kan jeg ikke forestille mig noget andet og mere berigende at være og beskæftige mig med. I skrivende stund har jeg endnu ikke søgt nogen stilling. Men ét er sikkert: Familien og jeg flytter til det midtjyske, hvor vi på forskellige måder har stærke rødder.

Mine sidste gudstjenester bliver søndag den 28.juni ( kl.9.00 i Lundeborg kirke, kl. 10.15. i Vejstrup kirke og kl. 11.30 i Oure kirke). Efter gudstjenesterne vil ovl menighedsråd gerne invitere på en afskedsreception kl.13.00 ved præstegården i Oure, Albjergvej 30.

Alle er meget velkomne!

De bedste hilsner - og alt godt fra sognepræst Jane Fromberg.