”Det etiske hjørne”

Diskussionsklubben ”Det etiske hjørne” for unge (16-25 år) - vil du lade din mening lyde og samtidig blive klogere på verden og menneskene omkring dig?

”Det etiske hjørne”

At diskutere ligger dybt forankret i vores kultur. Vi lever i et demokrati og er vant til, at beslutninger bliver taget på baggrund af en diskussion – det er f.eks. det, der sker til daglig i vores folkestyre, hvor politikerne diskuterer sig frem til en løsning på en given problemstilling. Hvor man lytter, giver sin mening til kende – og måske bliver klogere undervejs.

Men det er dog ikke kun, når det handler om politik, at vi har brug for at diskutere tingene igennem. Vi har også brug for at få diskuteret etiske og moralske begreber igennem, før vi ved, hvordan vi vil reagere i vores liv med hinanden. Etik og moralske spørgsmål er altså uomtvistelige emner i ethvert menneskeliv.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for deltagelse i diskussionsklubben – ud over en lyst til at blive klogere på emner, der på en eller anden måde berører os alle. Og så skal du naturligvis være indstillet på at diskutere i en god og saglig tone, så vi kan hygge om kagen efter diskussionsmødet i ro og fordragelighed.

Vi har sat følgende temaer og mødedatoer op for diskussionsklubben. Mødeaftener vil forgå på skift mellem de 3 sognehuse (Gudme Sognehus, Hesselager sognehus og Oure sogne/konfirmandsal)

Selvom du ikke har været med i januar og februar kan du sagtens nå at komme med:

Onsdag d. 21. marts kl. 19.30: Tro og tvivl (Oure sogne/konfirmandsal).

Onsdag d. 25. april kl. 19.30: Kulturmøde: Ny i Danmark (Gudme sognehus)                     

Vi håber, at I unge mennesker vil være med til at diskutere. Vi har i første omgang sat nogle temaer op, indtil vi har fået diskussionsklubben ordentligt op at stå – det er herefter tanken, at deltagerne selv byder ind med emner, som de gerne vil have taget op.

Har du spørgsmål til diskussionsklubben, er du meget velkommen til at kontakte sognepræst Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen på 23399962 eller pr. mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.