Livet på Møllebakken v./ Jeppe Priess Gersbøll

Onsdag den 20.november kl.15.00- 17.00: Museumsinspektør fra Johannes Larsen museet Jeppe Priess Gersbøll  vil komme og  fortælle om Johannes Larsen og levendegøre hvordan livet så ud på Møllebakken 14.

Livet på Møllebakken v./ Jeppe Priess Gersbøll

I 1901-02 byggede kunstnerparret Alhed og Johannes Larsen deres hjem på Møllebakken i Kerteminde. Hermed skabte de ikke alene en malerisk ramme om familiens liv, men tillige et gæstfrit kunstnerisk mødested (med hele 16 gæstesenge!) for malere, forfattere og billedhuggere. Dette fristed for kunst og kultur satte sit præg på udviklingen af kulturlivet i Danmark igennem årtier.

Kerteminde husede på denne tid en hel koloni af kunstnere, der i dansk kunsthistorie gerne sammenfattes under betegnelsen ”Fynbomalerne”. Det var malere, der hyldede det enkle liv i samklang med natur og familie, og som hentede deres motiver fra de nære omgivelser: familiens liv, stuerne, blomsterne i vindueskarmen, haven, lystfiskerbådene i havnen, markerne, kysten og klinterne og dyrelivet.

Museumsinspektør fra Johannes Larsen museet Jeppe Priess Gersbøll  vil komme og  fortælle om Johannes Larsen og levendegøre hvordan livet så ud på Møllebakken 14.