Stemningsfuld lys – & kyndelmisse gudstjeneste

Søndag den 2. februar kl.19.00 vil vi fejre kyndelmisse i Oure kirke.

Stemningsfuld lys – & kyndelmisse gudstjeneste

Kyndelmisse er den danske oversættelse af det latinske ord for lysmesse: Candelarum Missa. Candelarum betyder lys og missa betyder messe.  Kyndelmisse betyder altså lysmesse og markeres som dagen, hvor halvdelen af vinterhalvåret mellem den 1. november og den 1. maj er gået, nemlig den 2. februar.

Denne lysfest ligger ca. 40 dage efter Jesu fødsel, hvor Jesus blev fremstillet i templet, og hvor hans mor, Jomfru Maria, skulle gennemgå den traditionelle renselse. Ved Marias renselse møder hun ifølge Lukasevangeliet den gamle mand Simeon i templet. Han kalder Jesus for et lys til åbenbaring for hedninge, og det er blandt andet derfor, at Marias renselse fejres med lystænding.

Kyndelmisse er altså en markering af Jesu lys i verden såvel som forårets lys i vintermørket.

Og derfor vil vi  fejre, at lyset er kommet til verden for at fordrive mørket - og ikke nok med det - vi fejrer også at lyset er stærkere end mørket. Derfor vil hele gudstjenesten være bygget op omkring lyset og læsninger om lyset.

Kom og deltag i en stemningsfuld gudstjeneste.

Vel mødt!