Udbryderkongen v. Jan P. Skaarup

Sogneeftermiddag: Onsdag den 20. maj kl.15.00 – 17.00 skal vi høre en spændende og gribende fortælling om udbryderkongen Carl August, fortalt af hans grandnevø Jan P. Skaarup.

Udbryderkongen v. Jan P. Skaarup

 Carl August var manden, der  formåede at gøre Juledagene i 1949 en smule ekstra krydrede ved at forsvinde fra Horsens Statsfængsel, via en 18 meter lang tunnel, som det havde taget ham 11 måneder at grave. Og ikke nok med det! Han efterlod sig også en lille julehilsen til fængselsbetjentene: ”Hvor der er en vilje, der er der også en vej!”

Foredraget vil i  ord, billeder og video  give et indblik i et ganske særligt menneskes liv.

Carl August blev født i oktober 1896 og døde i Horsens Statsfængsel i 1958, 62 år gammel.

 I løbet af sin levetid formåede han at blive samtaleemne ved mange lejligheder, på politistationer, ved familiemiddage, over barer og borde på restauranter. Han brød ud af institutioner 14 gange, fik 9 domme gennem sit liv og tilbragte omkring 5 år af sit voksne liv i frihed.

 Men Carl August var ikke en helt almindelig kriminel. Han var en charmør, en gentlemantyv og ikke mindst en habil kunstner, der snittede i træ, lavede dukker og tegnede, malede oliemalerier og akvareller, hvoraf mange befinder sig i Fængselsmuseet i Horsens, men også mange på private hænder. 

En del af hans kunst er afbildet i bogen, ”Udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie – fortalt af en grandnevø”. En bog, som der også bliver mulighed for at købe ved sogneeftermiddagen efter foredraget.

Alle er velkomne!