Konfirmationstale 2015

Kære konfirmander!

Konfirmationstale 2015
Så er det nu det sker! Denne dag I  har ventet så længe på og glædet jer til. 
Og så fine I er alle sammen! Endelig kom dagen hvor I kan få lov til at tage jeres nye og flotte tøj i brug.  Måske har I sommerfugle i maven – det forstår jeg godt. 
Bortset fra jeres dåb er det måske første gang, at så mange mennesker er samlet omkring jer for at fejre netop jer.
Men som jeg plejer at sige - husk og nyd det alligevel – dagen idag blir´dejlig – den er jeres.
Jeg har også taget en lille gave med til jer – 
(solsikkefrø poser deles ud)
”Hvad skal jeg med solsikkefrø”, tænker I måske.
Ja, det er i hvert fald ikke en opfordring fra min side til at I skal ”gå i frø” som der er en talemåde der siger. Det betyder nemlig at man Afblomstrer, Forfalder og visner - og I gør jo netop det modsatte : I blomstrer og I gror. 
Og måske kan I her lære af netop solsikken. Udover at være en kraftig og stærk plante, så betyder navnet solsikke - “den, der følger Solen”, og solsikken er i symbolikken i høj grad knyttet til netop Solen. Dens form og ofte gule farve minder om en mini udgave af Solen, og den skifter stilling efter Solens forløb, således at den hele tiden vender sig mod lyset
Den tager imod de solstråler der er - og selv er den jo også med til at sprede glæde.
Det er måske i al sin enkelhed det, som det handler om her i livet - at kunne få øje på og også tage imod glæden og lyset fra livet omkring os, men også selv være lys og lyse for de andre - at vi giver ud af vores overskud -til gavn og glæde for andre mennesker.
Vi har gennem de sidste mange måneder lavet mange forskellige  ting sammen. På et tidspunkt havde vi en fælles gospeldag sammen med de andre konfirmander - kan I huske det? Her var det også glæden, der var i centrum. Ja, gospelinstruktøren Rune Herholt gjorde det virkeligt svært for os at være sure med al hans gode energi. Og energien forplantede sig til jer, så man skulle tro I var født til at synge gospel! :)
Hele januar måned havde vi travlt med pap-maché projektet, hvor vi lavede figurer fra biblen. De figurer I kan se er  opstillet herinde i kirken. De blev rigtig gode og dem kan I være stolte af. Temaet var  ”Frygt ikke” -  Jesus mødte ofte sine medmennesker med de ord ”Frygt ikke” - selv kom han jo også som lyset, der sprængte mørket - og indgav folk nyt livsmod og håb hvor end han kom frem. 
”Frygt ikke” er gode ord at have med sig i livet
----
I jeres liv fremover vil I komme til at opleve solskinsdage - det er de  lyse og lette dage, hvor verden smiler til jer og I smiler til verden - og alting føles godt og  nemt og er til  at overskue. 
I vil måske også opleve storme I jeres liv, dage, hvor I hvirvles rundt og måske knapt kan kende forskel på op og ned. I vil måske opleve modvinde,  der er så kraftige at I kan komme til at tvivle på egen styrke.
Den fortælling vi hører om os selv ved at læse i biblen er at Gud altid vil være med os i livet -  uanset hvordan livet så end former sig for os. Både de lyse dage, men også de mørke dage. Det er den gave han rækker os - og som vi kan tage imod.
I har til i dag hver især valgt et tekststed fra biblen, som I vil sige højt om et øjeblik oppe ved alteret. Det er et særligt tekststed for jer, for I skulle vælge det sted med hjertet - altså en tekst, der skulle sige jer noget - tale til jer på den ene elle anden måde. Jeg har skrevet jeres vers ind i det kort I får fra mig - så kan I læse det igen senere.
Jeg håber I vil gemme ordene i jeres hjerte og tage det frem, når I har brug for det.
Kære konfirmander!
Om et øjeblik går vi sammen op til alteret – og hér siger Gud ja til at han vil bevare jer i sin kærlighed. 
Og I bekender jeres tro på ham ved at sige trosbekendelsen og bede fadervor – og I vil sige jeres konfirmationsvers højt –  
Og som det sidste oppe ved alteret idag vil vi ønske hinanden det bedste ved sammen at synge, som vi har sunget  hver eneste tirsdag – 
 
Gå da frit enhver til sit
og stole på Guds nåde!
da får vi lyst og lykke til
at gøre gavn, som Gud det vil,
på allerbedste måde. (DDS 752,4)
 
Tak for timerne sammen med jer. Jeg kommer til at savne vores tirsdage morgener sammen!
Må Gud velsigne jeres liv – forskellige som de bliver!
Og kan I så have en rigtig god og festlig dag sammen med familie og venner.