Hej fra den nye præst!

Jeg hedder Karen Felter Vaucanson, jeg er 34 år, og jeg er den nye præst i Oure-Vejstrup-Lundeborg pastorat. I pinsedagene flyttede jeg fra en lejlighed i København til præstegården i Oure sammen med min mand Bastian og vores lille dreng Ralph på knap hal

Hej fra den nye præst!

I pinsedagene flyttede jeg fra en lejlighed i København til præstegården i Oure sammen med min mand Bastian og vores lille dreng Ralph på knap halvandet år.

Fyn er hidtil ukendt land for både mig og min lille familie. Jeg er oprindeligt fra Jylland, nærmere bestemt Vesthimmerland, mens Bastian er opvokset i Frankrig og Storkøbenhavn. Vores liv i København var hektisk. Jeg kommer fra en stilling som præst i Jesuskirken i Valby og Bastian arbejder på universitet som kirkehistoriker. Vi er begge faldet pladask for Sydfyn – for den venlighed og det nærvær vi er blevet mødt af og har længtes efter – og vi glæder os til at slå rødder her og gøre det til vores fælles hjem.

Jeg blev cand.theol. i 2014 og var derefter præstevikar i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg i et lille års tid. Men jeg havde lyst til at sætte mig grundigt ind i et område af kristendommen, som jeg synes er vigtigt for at forstå os selv som mennesker, nemlig forholdet mellem krop og ånd. Derfor flyttede jeg til Münster i Tyskland, hvor jeg skrev en ph.d.-afhandling om det emne. Det fortæller jeg gerne om til alle der har lyst til at lytte – men jeg lader også gerne være!

De sidste mange år har mit liv været præget af kortere og længere udlandsophold i bl.a. Indien, USA, Sydkorea, England og Frankrig. Det internationale miljø har været meget formativt for mig både fagligt og personligt, idet jeg har oplevet, hvor mange forskellige måder der er at være menneske og kirke på. Derfor mener jeg også, at kirkens dør skal være både høj og vid, og jeg bestræber mig på at møde alle med åbent sind og åbne ører.

Nu glæder jeg mig rigtig meget til at omsætte nogle af alle de tanker, erfaringer og ideer jeg har gjort mig til noget der giver mening i Oure, Vejstrup og Lundeborg kirker. Jeg vil meget gerne høre hvad I har af ønsker og ideer, og så må vi sammen finde ud af hvordan vores kirke skal se ud. Jeg glæder mig meget til at lære jer at kende.