Kyndelmissegudstjeneste

Fredag den 2. februar kl. 17-20 i Oure Kirke og Konfirmandsal.

Kyndelmissegudstjeneste

Kyndelmisse er en gammel kristen helligdag den 2. februar. Betegnelsen kommer af det gamle danske ord kyndel, der betyder ”fakkel” eller ”blus”. Ordet er afledt af kynde (tænde), og sammenlagt med ordet misse (messe) får vi Kyndelmisse. En lysmesse er en gudstjeneste, som fejrer lyset og ikke mindst forårets varsel.

I middelalderen var kyndelmisse en festdag, hvor man indviede de lys, som året igennem skulle bruges i kirken. Teologisk markerer dagen, at Jesus som spæd blev vist frem for Gud i templet.

Det er samtidig den dag, hvor halvdelen af vinteren er gået, hvilket også ligger til grund for vendingen om, at kyndelmisse slår sin knude.

I gamle dage gjorde bonden forrådet op ved kyndelmisse, og man holdt en fest for at markere, at vinteren var på retur og foråret og lyset på vej. Derfor var der til kyndelmisse både lysfest og fællesspisning.

I Oure, Vejstrup og Lundeborg markerer vi dagen med en stemningsfuld lysgudstjeneste kl. 17 i Oure Kirke efterfulgt af en hyggelig fællesspisning i Konfirmandsalen ved Oure Præstegård kl. 18 til 20.

Alle er hjerteligt velkomne.

Tilmelding til Linda Beck Madsen på tlfnr. 61754820 eller pr. mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest fredag den 26. januar.